ОПШТИНА ЉУБОВИЈА ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА
Манастир Свети Николај Српски прославио манастирску славу
објављено: 11. 06. 2013, 09:01
 

18. и 19. маја манастир Свети Николај у Соко Граду прославио је свог заступника и заштитника Светог Николаја.
Велику част манастиру и Општини Љубовија причинио је Његова Светост Патријарх Српски Господин Иринеј посетивши овом приликом манастир и служивши Свету Литургију Светог Јована Златоустог, која је служена пред великим бројем посетилаца на отвореном простору, у оквиру комплекса Соко Град.
Првог и другог дана приређено је и велико народно саборовање са богатим културно-уметничким програмом у коме су наступили КУД "Азбуковица" ,Српско просвјетно у културно друштво "Просвјета" из Власенице и Оркестар хармоника из Угљевика.
Како и приличи српским славама свако је био добродошао гост на славској трпези.
Председник Општине Љубовија Мирослав Мићић је од Патријарха Иринеја, на традиционалан српски православни начин, добио Благослов, за домаћинство славе манастира наредне године.
Након Свете Архијеријске Литургије, током свечаног ручка за Трпезом Љубави, епископ шабачки Преосвећени Лаврентије уручио је заслужним колективима и појединцима Грамате, признања и захвалности.
У име добитника, надахнутим и емотивним речима, захвалио се Начелник полицијске станице Љубовија Сретен Цветојевић Цвеле.