ОПШТИНА ЉУБОВИЈА ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА
Поново ради позориште
објављено: 01. 05. 2013, 19:28
 

После више од двадесет пет година у Љубовији је одржана позоришна представа у продукцији домаћег локалног аматерског позоришта. Новоформирани ансамбл назван је по легендарном и по многима непревазиђеном љубовијском глумцу Александру Јоковићу. Изведена је представа "Покојник" Бранислава Нушића у режији Ивана Исаиловића, академског глумца из Лознице, који је истакао да је ова ова представа круна његовог рада у школи глуме у Љубовији.
У петак, 26.априла, сала је била препуна, није било места ни за стајање, глумци бриљантни, пажљиво изграђени односи међу ликовима, нова и ефектна расвета, маштовити костими, све је те вечери подсетило на она Чика Ацина времена.
Нови директор Библиотеке "Милован Глишић" Милојко Ивановић се за кратко време свог мандата већ истакао већом предузимљивошћу и енергијом од својих претходника, а ова представа и позориште "Александар Јоковић" само је један у низу пројеката који поправљају културни живот Љубовије. Не треба заборавити и не споменути улогу актуелне општинске власти без којих ова представа не би могла бити реализована.
Ипак, позориште чине глумци и у овом случају њима припада сва слава. Четири месеца се бавити уметношћу из чистог ентузијазма, мора се признати, велика је реткост у овим тешким временима. И труд се "исплатио", креирани су ликови којих се не би постидели ни професионални ансамбли. Зато ћемо овај текст завршити именима људи који су вратили пламен театра у наше мало место: Драгојло Гута Тријић, Мирослав Младеновић, Југослав Тријић, Светлана Ђукић, Драган Гута Милановић, Љубомир Јевремовић, Соња Мандић, Дуња Лукић, Милош Петровић, Петар Тријић, Драган Урошевић, Мирко Јевтић, Раденко Протић, Маријана Петаковић, Никола Петровић и Благица Станојчић.