ОПШТИНА ЉУБОВИЈА ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА
Крајем године изградња моста Братунац - Љубовија
објављено: 17. 04. 2013, 22:30
 

БЕОГРАД, 16. АПРИЛА /СРНА/ - Радови на изградњи моста Братунац - Љубовија на Дрини, који ће укључивати и један гранични прелаз у Републици Српској, требало би да почну крајем године, најавили су данас министар просторног уређења, грађевинарства и екологије Српске Сребренка Голић и министар грађевинарства и урбанизма Србије Велимир Илић.
Голићева је рекла да је Влада Српске преузела обавезу финансирања радова на прилазима мосту и изградњи граничног прелаза, док ће Србија у потпуности кредитирати пројекат, али и израду комплетне пројектне документације.
"Пројектна документација је готово комплетирана. Ако све буде ишло предвиђеном динамиком крајем ове године почећемо са радовима, а већ 2014. године имаћемо нову важну комуникацију на Дрини", нагласила је Голићева након свечаног отварања београдског Сајма грађевинарства.
Она је рекла новинарима да је комплетирана и пројектна документација за пешачки мост између Малог и Великог Зворника и да ће се у најскорије време почети са радовима. Голићева је посетила и штанд "Старе српске куће", те оценила да би ове куће могле бити веома интересантне за тржиште Српске. Она је рекла да ће упознати премијера Српске Жељку Цвијановић о изузетним могућностима овог пројекта.
Коментаришући чињеницу да на Сајму грађевинарства нема излагача из Српске, Голићева је рекла да ће од руководства Привредне коморе Републике Српске затражити објашњење зашто бар неко од грађевинара није дошао у Београд.
Министар грађевинарства и урбанизма Србије Велимир Илић изразио је задовољство због тога што је пред Србијом и Републиком Српском нови, заједнички грађевински подухват и нагласио да ће мост на Дрини између Љубовије и Братунца имати директну везу са Коридором 11.
"То ће бити веома добра веза са Републиком Српском, а најбоља веза са Баром и поморским путевима. Пројектна документација је готова и већ у октобру ћемо расписати тендер за извођаче радова", навео је Илић.
Голићева и Илић су након заједничке конференције за новинаре обишли сајамске хале, а потом одржали заједнички радни ручак.