ОПШТИНА ЉУБОВИЈА ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА
Посади свој хлад
објављено: 06. 04. 2021, 12:14
 

Захваљујући иницијативи која је покренута на друштвеним мрежама и одзивом великог броја наших мештана, Општина Љубовија се придружила акцији Посади свој хлад и овом приликом обавештавамо Вас да ће бити организована јавна подела 30.000 садница у подне 9.априла 2021.године у целој Србији а у Вашој општини на локацији испед зграде општине Љубовија (100 садница). Саднице су обезбеђене уз помоћ друштвено одговорних компанија које желе да озелене места где живимо и којима је битно здравље грађана.
Ово није само еколошка акција, усмерена ка борби против климатских промена, већ је и акција која има здравствену функцију јер је свако дрво јединствени зелени респиратор. У акцији се деле двогодишње саднице белог јасена уз упутство за садњу. Зато посадите свој хлад и обезбедите чист ваздух вама и вашој породици! Број садница је ограничен, једна особа може највише да добије једну садницу!
Свака садница садржи лого спонзора као и QR код преко којег можете да је региструјете и пратите упутства за њен даљи развој. Друга страна везице је остављена за ваше име и датум садње.
Након поделе 60.000 садница у јесењој и пролећној акцији наш план је да у наредним годинама поделимо 300.000 садница грађанима и на тај начин створимо здравија места за живот свих нас. Ми не садимо дрвеће у шумама него у градовима зато што тамо и живимо.
Пројекат Посади свој хлад је усаглашен са циљевима дефинисаним у претприступном Поглављу 27, као и ускладу са циљевима светске акције "Trillion Trees" Светског економског форума (WEF) у Давосу, у којој је наша организација партнер за одржива еколошка решења у Републици Србији. Овај пројекат је такође усаглашен са европским Зеленим планом (European New Deal) у коме је чист ваздух у урбаним срединама један од стубова циркуларне економије и подржан је од бројних институција.