ОПШТИНА ЉУБОВИЈА ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА
Друга редовна Седница Општинског штаба за ванредне ситуације Општине Љубовија
објављено: 09. 04. 2013, 22:46
 

У петак, петог априла 2013. године, у канцеларији председника општине, одржана је Друга редовна седница Општинског штаба за ванредне ситуације Општине Љубовија. Седницом је председавао председник Општине, командант Штаба Мирослав Мићић.
У оквиру прве тачке дневног реда (Доношење одлуке о могућности додатне набавка противградних ракета за противградне станице на територији Општине Љубовија), закључено је да је за наше подручје недовољан број од по пет противградних ракета по једној противградној станици и да је нашем штабу да размотри могућност набавке још педесет ракета, као и да тај посао треба обавити у поступку јавних набавки.
Друга тачка Дневног реда је била : "Упознавање са Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације и информације СОТРШ за БС, предузимање превентивних мера заштите од клизишта, одрона и ерозија на територије Републике Србије", током које је начелник Штаба за ванредне ситуације Гордана Севић - Илић истакла да је за наше подручје потребно направити списак свих активних и потенцијалних клизишта у општини Љубовија.
Под трећом тачком Дневног реда, формиран је стручно-оперативни тим Општинског штаба за ванредне ситуације Општине Љубовија у спровођењу мера заштите и спсавања од клизишта, одрона и ерозија.
Такође, донете су и Одлука о хитном ангажовању на санирању одрона обале реке Дрине на локацији "Крива Дрина" у Доњој Буковици, Одлука о додатном штампању "Породичног приручника за понашање у ванредним ситуацијама" у циљу упознавања што већег броја становништва са начином превенције катастрофа и понашања у случају настанка ванредних догађаја, као и Одлука о додатном штампању флајера о поштовању Уредбе о обавезним средствима и опреми за личну, узајамну и колективну заштиту од елементарних непогода.