ОПШТИНА ЉУБОВИЈА ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА
Медаље за памћење
објављено: 09. 04. 2013, 22:36
 

Овогодишња "Лига шампиона", најпрестижније такмичење Карате федерације Србије – ЈКА Шотокан, биће упамћена по највећем броју медаља које су освојили такмичари трофејног љубовијског клуба. После одличних наступа на три турнира у Кладову, Беочину и Коцељеви, каратисти Дрине су освојили 38 медаља – 11 златних, 14 сребрних и 13 бронзаних. У "Лиги шампиона" учествује по 12 најбољих такмичара у свакој категорији, који се у 11 кола, на три турнира, састају по принципу "свако са сваким". На основу резултата у овом такмичењу, селектори ће одабрати и каратисте који ће бранити боје Србије на Европском првенству за младе које се одржава у Крушевцу крајем маја.
Највећи успех постигла је Сања Ђурић која је освојила три златне медаље у катама, договореном спарингу и борбама, по два злата освојили су Андреа Ненадовић и Ђорђе Давидовић. Златну и сребрну медаљу заслужилa je Ивана Пурковић, злато и бронзу Милутин Јовановић, а по једно злато Немања Вучићевић и Смиљана Лукић.
По две сребрне медаље освојили су Сања Радовановић, Вељко Поповић, Јована Јовановић и Марко Матић, сребро и бронзу Мина Мићић, а по једну сребрну медаљу Татјана Павловић, Дејан Илић, Мирослав Недељковић и Вељко Васић. По две бронзане медаље из Коцељеве су донели Теодора Петровић и Стефан Павловић, а по једну бронзу Сара Живковић, Стефан Митровић, Иван Васић, Лука Мандић, Лука Радосављевић, Миљан Недељковић и Милан Петровић.
- Ове године смо имали чак 31 такмичара у Лиги шампиона, па је и очекиван велики број медаља. Неки старији такмичари су подбацили, али у спорту је тако. Морам да похвалим плејаду најмлађих такмичара пред којима је одлична спортска будућност. Очекујем, на основу резултата са Лиге шампиона, да ћемо имати пет до шест репрезентативаца на Европском првенству за младе у Крушевцу – задовољан је тренер Иван Николић.