ОПШТИНА ЉУБОВИЈА ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА
Обавештење Општинског штаба за ванредне ситуације
објављено: 16. 01. 2021, 11:32
 

Дана 15.01.2021. године са почетком у 13.00 часова одржана је ванредна седница Општинског штаба за ванредне ситуације општине Љубовија, која је на дневном реду имала Разматрање актуелне епидемиолошке ситуације и примену посебних мера заштите становништва по питању болести Covid–19.
Седници је присуствовала већина чланова Штаба, а председавао је командант Општинског штаба за ванредне ситуације, председник Општине Љубовија Милан Јовановић.
У току седнице констатовано је да је на подручју општине Љубовија дошло до побољшања епидемиолошке ситуације јер се, према подацима Дома здравља Љубовија, број заражених грађана и грађана који су прегледани у ковид амбуланти Дома здравља Љубовија у континуитету битно смањио, те је због тога, а на основу Закључка Штаба за ванредне ситуације, Председник општине Љубовија донео Одлуку о Престанку ванредне ситуације на подручју општине Љубовија која је проглашена 10.11.2020. године. Одлука о престанку ванредне ситуације ступа на снагу даном доношења.
Укидањем ванредне ситуације на подручју општине Љубовија не значи да је престала могућност заражавања грађана вирусом заразне болести Covid–19, већ је и даље потребна примена противепидемијских мера прописаних Законом о заштити становништва од заразних болести, као и Уредбом о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести Covid–19.
Такође, укидањем ванредне ситуације на подручју општине Љубовија нису престале да важе мере Владе Републике Србије дефинисане у Уредби о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести Covid–19 („Сл. гласник РС“ бр. 151/2020, 152/2020, 153/2020, 158/2020 и 1/2021) и овим путем позивамо сва правна лица и предузетнике, установе и институције које раде на подручју општине Љубовија, као и становнике општине Љубовија да се обавезно придржавају свих прописаних мера (одржавање дистанце, ношење заштитних маски, ограничено радно време...) јер ће инспекцијске службе контролисати примену мера и у случају њиховог непоштовања предузимати одговарајуће мере.