ОПШТИНА ЉУБОВИЈА ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА
ИСТИЧЕ РОК ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ НЕКАТЕГОРИСАНИХ УГОСТИТЕЉСКИХ ОБЈЕКАТА
објављено: 26. 09. 2020, 10:01
 

Општинска управа општине Љубовија позива све угоститеље који пружају услуге смештаја у некатегорисаним угоститељским објектима на подручју општине Љубовија, да у накраћем року испуне своју законску обавезу и да Општинској управи општине Љубовија, Војводе Мишића 45, 15320 Љубовија поднесу захтев за евидентирање некатегорисаног угоститељског објекта сходно члану 2. "Правилника о садржини и начину подношења пријаве за некатегорисани угоститељски објекат за смештај, некатегорисани објекат за смештај наутичког туризма, некатегорисани објекат за смештај ловног туризма и о садржини и начину вођења евиденције објеката за смештај" ("Сл. гласник РС" бр. 90/2019 и 87/2020):
- Угоститељ који пружа услуге смештаја у некатегорисаном угоститељском објекту за смештај врсте хостел, преноћиште, коначиште, хотел, хан, конак, етно кућа, салаш, вила, кампиралиште, кампинг одмориште, кампинг стоп и др; у некатегорисаном угоститељском објекту за смештај наутичког туризма; у некатегорисаном објекту за смештај ловног туризма врсте ловачки дом, ловачка кућа и ловачка колиба, ради евидентирања, подноси пријаву јединици локалне самоуправе на чијој територији се објекат налази.
- Угоститељи који до 1. октобра 2020. године не буду поднели пријаве, односно не буду евидентирани у ЦИС (е туриста) неће моћи да пријављују домаће и стране туристе, јер ће то од наведеног дана бити могуће искључиво кроз ЦИС.