ОПШТИНА ЉУБОВИЈА ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА
Одржана прва радионица у оквиру пројекта "Мудро коришћење заједничких природних ресурса – пут ка одрживости прекограничног региона Србија/БиХ"
објављено: 31. 03. 2013, 18:59
 

У етно селу Станишић, поред Бијељине, 29. марта 2013. одржана је прва радионица у оквиру пројекта "Мудро коришћење заједничких природних ресурса – пут ка одрживости прекограничног региона Србија/БиХ", који реализују Унија еколога УНЕЦО из Београда и Центар за околишно одрживи развој из Сарајева.
Међу стотинак присутних били су представници свих шест општина које су обухваћене пројектом (Братунац, Љубовија, Зворник, Мали Зворник, Богатић и Бијељина), представници невладиних организација, студенти Факултета за примењену екологију Футура, итд.
Игор Остојић, начелник одељења за просторно уређење града Бијељина, поздравио је све госте у име домаћина прве радионице и изразио задовољство могућношћу да град Бијељина учествује у реализацији овог пројекта.
На почетку радионице уследило је представљање реализатора пројекта – др Тарик Купусовић говорио је о Центру за околишно одрживи развој, а др Јордан Алексић о Унији еколога. Менаџер пројекта, др Мирјана Бартула укратко је представила циљеве, до сада урађене али и предвиђене активности, као и партнере пројекта.
Уследиле су презентације о стању животне средине од стране представника свих шест општина. После ручка приступило се представљању радних група, у којима учествују представници сваке од партнерских општина.
Циљ ових радних група биће креирање Акционог плана управљања природним ресурсима у прекограничном региону кроз интензиван тимски рад и експертску обуку коју ће пролазити на будућим радионицама у току пројекта.