ОПШТИНА ЉУБОВИЈА ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА

Спорт
У области физичке културе врше се интезивна улагања у спортске објекте - две фискултурне сале у Љубовији, модеран фудбалски терен и више игралишта.

Од спортских колектива, најстарији је ФК "Дрина", основан 1928. године, који се тренутно такмичи у Зони Дрина.

Женски кошаркашки клуб "Љубовија" је основан 1976. године. Клуб се тренутно такмичи у Б Женској лиги.

Карате клуб "Дрина" основан је 10. септембра 1975. године. То је најтрофејнији клуб у нашој општини.

Карате клуб "Дрина" основан је 10. септембра 1975. године. Најтрофејнији клуб у Љубовији има око 60 редовних чланова. Такмичари овог клуба су до сада освојили преко 600 медаља. Најуспешнији такмичари су Марија Савић (кате), и Марија Тодоровић (борбе) које су и чланице репрезентације Србије и Црне Горе. Од младих нада треба издвојити Снежану Васић (1990) и Александра Продановића (1995) који су будућност не само овог клуба, већ и државне репрезентације.

Шаховски клуб "Дрина" је такође један од носилаца спортских активности у Азбуковици и један од најуспешнијих клубова на овом подручју.

Најмлађи, али међу најатрактивнијим клубовима је свакако и Рафтинг клуб "Дринска Регата" основан 2007.године. Овај наш клуб је члан Рафтинг Савеза Србије и такмичи се у Првој Националној Рафтинг Лиги Србије.
Највећи успех клуба је забележен у такмичарској 2010. години када је у Првој Националној Рафтинг Лиги Србије освојено друго место, док је у такмичарској 2012. заузета четврта позиција. Скипери нашег клуба су обучени за руковање најмодернијим чамцима и опремом на дивљим водама.