ОПШТИНА ЉУБОВИЈА ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА

Културни живот
Главни носилац и координатор културних догађања у општини је Градска библиотека “Милован Глишић“ (бивши Дом културе), која је смештена у општинском центру-насељу Љубовија. Библиотека је у потпуности преузела функцију бившег дома културе и највећи део активности из области културе и уметности. Поред своје основне делатности, библиотека је организатор позоришних и биоскопских представа, изложби, промоција, гостовања и пратећих манифестација.

Библиотека "Милован Глишић" у Љубовији постоји од 1939. године, која је тада била у саставу Народног универзитета. Према подацима објављеним у тадашњој штампи, наредне године је набављено 400 нових књига и уписано 100 сталних читалаца. После рата, библиотека ради самостално све до 1965. године, када је поново припојена Народном универзитету.

Под данашњим називом Библиотека „Милован Глишић“ ради од 31. јануара 1996. године када је према одлуци оснивача СО Љубовија формирана као једина институција културе у овој општини. Да би као таква задовољила све културне потребе становништва поред основне делатности Библиотека се бави и кинематографскком делатношћу, културно-образовном, сценском, издавачком...

Дигитална библиотека Љубовије представља колекцију дигитализованих докумената из завичајног фонда библиотеке "Милован Глишић" који својим садржајем и формом чине део културне баштине Љубовије и околине.

Културно-уметничко друштво "Азбуковица" је основано 1976. године. На више стотина наступа освојило је много вредних награда и признања. Данас ово друштво окупља 120 чланова у три ансамбла и представља базу за окупљање младих људи који на овај начин чувају своју традицију.

Спортски савез општине Љубовија представља кровну спортску организацију на територији наше општине. Основан је 11.03.2013.године у Љубовији са циљем да обједини све спортске клубове и организације који делују на територији општине Љубовија. Циљ Спортског савеза општине Љубовија је да својим деловањем доприноси промоцији и развоју спорта како стварањем неопходних услова за бављењем истим тако и укључивањем што већег броја деце и младих у локалне спортске клубове и организације. Чланови Спортског савеза општине Љубовија су Општински фудбалски савез Љубовија, карате клуб "Дрина", кошаркашки клуб "Љубовија", кошаркашки клуб "Младост", шах клуб "Дрина", рафтинг клуб "Дринска регата" као и планинарски клуб "Торничка Бобија".