ОПШТИНА ЉУБОВИЈА ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА
Општински штаб за ванредне ситуације - О Б А В Е Ш Т Е Њ Е
објављено: 02. 11. 2020, 18:34
 

Због погоршања епидемиолошке ситуације на подручју општине Љубовија, услед заразне болести Covid-19 јуче, 01.11.2020. године са почетком у 12:00 часова одржана је ванредна седница Општинског штаба за ванредне ситуације која је на дневном реду имала Разматрање актуелне епидемилошке ситуације и примене посебних мера заштите становништва по питању Covid-19 са предлогом закључака о пооштравању противепидемијских мера на подручју општине Љубовија.
Седници је присуствовала већина чланова Штаба, а председавао је командант Општинског штаба за ванредне ситуације, председник Општине Љубовија Милан Јовановић.
У току седнице констатовано је да је после периода са веома малим бројем заражених вирусом Covid-19 дошло до изненадног скока броја заражених и да то захтева предузимање додатних мера како би се смањила могућност даљег ширења заразе, па су у том смислу усвојени следећи закључци:
Штаб позива све грађане, привредне и друштвене субјекте на подручју општине Љубовија на одговорнији и савеснији однос када је у питању поштовање противепидемисјких мера као што су ношење маски, држање дистанце, дезинфекција, поштовање дозвољеног броја грађана на окупљањима у затвореном и на отвореном простору, поштовање радног времена за објекте за које постоји ограничење и смањење непотребног и нерационалног кретања, посебно у институцијама предшколског, основног и средњошколског образовања и васпитања.
Задужена је Општинска управа општине Љубовија да изврши појачану превентивну колнтролу спровођења противепидемијских мера кроз поступање комуналног и других инспектора.
Општинска управа општине Љубовија је задужена да путем електронских медија и локалних радио станица обавести становништво општине Љубовија о току, закључцима и препорукама донетим на седници Штаба.
Поред наведених Закључака усвојене су и две Препоруке:
Задужују се руководства јавних институција (школе и обданиште), као и привредних субјеката да обрате посебну пажњу на одговорнији однос према важећим противепидемиоилошким мерама и да у организацији рада смање непотребна и нерационална кретања (запослених, ученика, странака и сл.) како би смањили изгледе за погоршање епидемиолошке ситуације на подручју општине. Општински штаб за ванредне ситуације препоручује свим јавним и привредним субјектима да у складу са својим могућностима организују процес рада тако што би старијим запосленима и запосленима који припадају осетљивим групама омогућили да раде од куће када год је то могуће.
Сви Закључци и Препоруке Општинског Штаба ступају на снагу даном доношења.
ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ