ОПШТИНА ЉУБОВИЈА ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА
Прво полувреме такмичења општина и градова - Узми рачун и победи 2018
објављено: 28. 03. 2018, 08:27
 

У првом кругу наградне игре Узми рачун и победи 2018, који је завршен у суботу 24. марта, грађани из локалних самоуправа су послали 5 милиона 754 хиљаде 681 коверти. Према подацима Поште Србије резултати такмичења општина и градова у сакупљању фискалних рачуна и слипова у првом полувремену су следећи:

  • У категорији малих општина прво место заузела је општина Блаце, а следе је Димитровград и Бела Паланка. Велике шансе за улазак у три најбоље имају Бела Црква и Пландиште, заузимајући четврто, односно пето место.
  • Водећа у сакупљању рачуна и слипова међу средњим општинама је градска општина Савски венац, друго место заузима Кула, а трећу позицију држи Прокупље. У трци за награду сустижу их Власотинце, Бачка Топола, Врбас и Алубинар.
  • На првом месту у категорији великих општина је град Врање, следи је градска општина Медијана из Ниша, док се на трећем месту тренутно налази Кикинда. У овој категорији чак шест локалних самоуправа претендује да се нађе на листи награђених – Стари град, Краљево, Раковица, Зрењанин, Панчево и Сомбор.

Такмичење се наставља у другом кругу наградне игре у трајању од 7. априла до 5. маја како је предвиђено Правилима које је донела Влада Србије (документ у прилогу). Правила учешћа су иста као и за први круг уз богатији наградни фонд – 6 станова (пет у Београду и један у Новом Саду), 50 аутомобила Фиат 500Л и 100 робних ваучера вредности од по 60.000 и 120.000 динара који се могу искористити за куповину намештаја, беле технике, робе широке потрошње.
Све коверте које су из неке општине/града стигле за први круг наградне игре, учествоваће и у другом кругу (извлачења награда - 7, 14, 21. и 28. април) и наставку такмичења.
Ранг листе праве се на основу броја послатих рачуна и слипова по глави становника који је пондерисан куповном моћи за сваку локалну самоуправу. Девет локалних самоуправа – по три првопласиране у свакој од категорија биће награђене са по 23.000 евра и средства из наградног фонда намењена су за опремање и обнову школа, болница, вртића, тргова и других објеката и добара од јавног значаја по избору грађана. Локалне самоуправе које буду најбоље у својој категорији додатно ће освојити и Телеком зону бесплатног интернета.
Ранг листу свих општина и табелу са последњим пресеком 9 првопласираних можете свакодневно пратити на страници Ранг листа општина (excel у прилогу). Коначна ранг листа девет победничких општина биће позната по завршетку другог круга наградне игре, о чему ћемо Вас благовремено обавестити.
У прилогу достављамо и графички приказ резултата првог полувремена такмичења општина и градова које можете искористити у промоцији и подстицању грађана за активно учешће у наградној игри Узми рачун и победи 2018, као и правила наградне игре.
Све актуелне информације о наградној игри, можете пронаћи на сајту www.uzmiracun.rs.
Хвала вам што подржавате борбу против сиве економије.

Правила наградне игре

Ранг листа општина