ОПШТИНА ЉУБОВИЈА ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА
Обележен светски дан цивилне заштите
објављено: 01. 03. 2013, 14:36
 

01.03.2013. - Поводом Светског дана цивилне заштите данас је у Сали СО Љубовија уприличена пригодна свечаност коју су организовали Сектор за ванредне ситуације Општине Љубовија и Општина Љубовија.
На обележавање овог празника позвани су представници руководства Општине, чланови штаба за ванредне ситуације, начелник полицијске станице, представници Месних заједница као и представници других правних лица задужени за заштиту и спасавање.
Присутнима се прво обратио Председник Општине Љубовија Мирослав Мићић који је између осталог рекао: "Овај дан се свечано обележава у целом свету почев од 1990.године одлуком Генералне скупштине Међународне организације цивилне заштите (ICDO) са циљем да се укаже на витални значај и улогу служби цивилне заштите у случају свих типова несрећа и катастрофа и суочавању са њима-да се ода признање за њихове напоре, жртве и подвиге".
Присутнима се затим обратила Начелник штаба за ванредне ситуације Општине Љубовија Гордана Севић-Илић која се између осталог захвалила свим присутнима на сарадњи у протеклом периоду и изразила жељу за чешћим окупљањима овог типа, а не поводом ванредних ситуација.
Општински штаб за ванредне ситуације је искористио овај празник и да додели захвалнице институцијама који су дали велики допринос у области цивилне заштите.
Признања су добили: ЈП Стандард, ЈП Љубовија, Општинска Управа Љубовија, Црвени Крст Љубовија, Полицијска Станица Љубовија, Дом Здравља из Љубовије и Електродистрибуција Лозница Пословница Љубовија.